lauantai 1. syyskuuta 2012

Mantelileipää

Tein eilen omalla reseptillä (siis karppaus.infon reseptiä soveltaen) itselleni mantelileipää. On jo ikävä leipää, koska olin viime viikon ilman. Muutama luomuriisikakku meni, yhdessä on noin 6 gr hh. Ihan käteviä siis aamuisin esim.

Muistutukseksi itselleen siis se resepti ja muillekin jo kiinnostaa kokeilla. :)


-2 kpl luomumunia
-250 gr rahkaa jossa rasvaa 20% kuiva-aineessa
-200 gr mantelijauhoa
-1 pussi leivinjauhetta
-200 gr pussi emmentalraastetta

Vatkasin ensin munat, lisäsin sekaan rahkan. Sekoitin leivinjauheen mantelijahoihin ja sekoitin muna-rahkavaahdon ja kuivat aineet. Lopuksi juustoraaste.

Meillä on kaasu-uuni joka on tietysti hetkessä kuuma. Oisin voinnut antaa tahnan nousta vielä hetken pidempään. Levitin massan pellille (leivinpaperille) öljytyin käsin ja uuniin. Leipälevy paistui aika nopsaan. En osaa nyt yhtään laittaa aikoja kun jokainen uuni on erilainen mutta about 15-20 minsaa meni meillä. Jäähtyneestä levystä leikkasin sitten sopivan kokoisia paloja. Säilytys jääkaapissa.

Mantelielivässä on aika neutraali maku mitä ihmettelin vähän koska siinä on kumminkin juustoa, joka yleensä tuo makua. Söin juuri viipaleen, lisäsin päälle pari siivua mozzarellaa ja pari kirsikkatomaattia. Lämmitys mikrossa. Oli ihan syötävää ja taatusti vähän hiilareita :)

2 kommenttia:

Sokerihiiri kirjoitti...

Mantelileipä kuulostaa hyvältä. Ite en ole uskaltanut kokeilla noita karppausjuttuja, kun jotenkin aina rasvan määrä arveluttaa. Pelkään kai, että alan sitten syömään vaan entistä enempi juustoa yms.

Kiva että sulla toi karppaus toimii :)

Elin@ kirjoitti...

Moikka! :)

Joo rasvaa näissä on toki paljon. Toisaalta ruokavaliosta jää sitten moni muu aines pois, tärkkelykset, sokerit ja muut. Kokeilen nyt miltä tuntuu, 2,5 viikkoa on mennyt. :) Kiva kun kävit. :)